Golfin suosion kasvu näkyy myös nuoremmissa pelaajissa.

Tarinan juniorit

Golfin suosi lähti hurjaan kasvuun parina viime kesänä ja erityisesti nuoret ovat löytäneet tiensä lajin pariin entistä paremmin. Tarinagolfissa käynnistettiin tämän vuoden toukokuussa Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema Tarinaa huipulle -projekti.  Projektin tavoitteena on viedä Tarinagolfin seuran nuorisotoimintaa entistä ammattitaitoisempaan suuntaan sekä antaa nykyisille junioreille enemmän tukea heidän matkallaan harrastuksen parissa. Tähtäimessä on myös laajentaa toimintaa tulevaisuudessa kasvattamalla nuorten harrastajien määrää.

Nuorisotoiminta vaatii paljon aikaa ja suurta sitoutumista, joten sen pyörittäminen vapaaehtoisvoimin Tarinagolfin kokoisessa seurassa on ymmärrettävästi ollut hetkittäin haastavaa. Nuorisoon kuitenkin halutaan panostaa, joten seura palkkasi uuden nuorisopäällikön Mikko Kauniskaan johtamaan projektia. Kauniskankaalla on yli 15 vuoden kokemuskilpagolfaajana ja toisena valmentaja toimii Janne Eskola, jolla on pitkä ja ansiokas ura golfvalmentajana.

Ammattitaitoisuus tulee suunnitelmallisuuden, dokumentoinnin ja lukuisten pienten kehitysaskelin kautta. Toimintaa ohjataan oikeaan suuntaan erilaisilla pitkän- ja lyhyen aikavälin tavoitteilla”, kertoo Kauniskangas.

Onnistumiset näkyvät tilastoissa

Uusia junioreita houkutellaan lajin pariin kohdennetulla markkinoilla sekä järjestämällä tapahtumia, joissa nuoret pääsevät tutustumaan golfin saloihin. Kauniskankaan mukaan yksi markkinoinnin tärkeimmistä asioista on korostaa, että vaikka golfilla on maine kalliina harrastuksena, on se etenkin nuorille harrastajille yksi edullisimmista harrastuksista.

”Projekti on alkanut hienosti ja ensiaskeleet kohti ammattitaitoisempaa junioritoimintaa on otettu. Tulokset näkyvät jo tilastoissakin”, kertoo Kauniskangas.

Tarinagolfin harjoitusryhmissä on kesällä 2021 näkynyt selkeää kasvua. Poikien harrasteryhmä on kasvanut 62,5 prosenttia viime kaudesta ja tyttöjen ryhmässä on tapahtunut 44,4 prosentin kasvu. Myös kilparyhmissä on tapahtunut merkittävä 25 prosentin kasvu viime vuodesta. Nuoria tutustujia kävi kesällä Tarinagolfissa yli 400 kappaletta, joista suurin osa oli koululaisia ja muiden lajien junioreita.

Kesän 2021 aikana on saatu kerättyä arvokasta tietoa kehityskohteista. Selkeitä kohteita ovat muun muassa kilpajunioreiden kesäharjoittelun kehittäminen ja tukeminen. Myös harjoitusryhmiä on tarpeen laajentaa, jotta jokaiselle löydetään harjoitteluun mahdollisimman sopiva ryhmä. Tavoitteena on myös, että lajin pariin tuodaan mahdollisimman paljon uusia tutustujia ja golfin aloittamisen kynnystä madalletaan mahdollisimman pieneksi.

Nuorisopäällikkö Mikko Kauniskangas kiittää projektin sujuvasta kulusta hyvää tiimiä ja mentoreitaan.

”Suurena apuna ja mentoreina toimivat Tarinagolfin toiminnanjohtaja Osmo Ruuska sekä puheenjohtaja Jouni Puranen. Golfliiton puolelta tukea ovat antaneet Mika Hollo sekä Hannu Paatelo”, kiittää Kauniskangas.

Lisäksi Kauniskangas kehuu nuorisotoimikunnan Janne Eskolaa, Kati SeppälääTatu KoististaAntti Rothia ja Veikko Herolaa, jotka ovat hoitaneet omia vastuualueitaan esimerkillisesti. Koko Tarinagolfin toimiston väki, Ville ToivanenReetta Sallinen, sekä Maarit Jokiniemi, ovat myös olleet suurena tukena projektille.

 

Suuri kiitos tukijoukoille kaudesta 2021 ja suunnataan katseet kohti menestyksekästä kautta 2022.

”Työnteko on helppoa, kun yhteispeli toimii”, päättää Kauniskangas.

Tarinan junnuja tukemassa kaudella 2021:

 • Kesko
 • Tahkocom
 • Siilinjärven kunta
 • Granlund
 • FeelBack 
 • Väänäsen Auto
 • SkiOne group
 • LähiTapiola Savo
 • KauppaTarina
 • OP Pohjois-Savo
 • Niiralan Apteekki
 • Keilatalon Hammaslääkärit Oy
 • Intersport Kuopio
 • OLVI
 • K-Supermarket Herkkupata

 

Saga Iinatti

Päätoimittaja, Tarinagolffari