Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntänyt tukea Tarinagolfin nuorisotoiminnalle

Nuorten harrastamisen kulmakiviä on oikeanlaatuinen ja oikein mitoitettu innostava ohjaustoiminta. ”Tarinaa huipulle” -projektin tavoitteena on junioreiden määrän, sekä aktiiviliikkujien määrän kasvattaminen panostamalla laadukkaaseen ohjaustoimintaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt maaliskuun alusta käynnistyneelle hankkeelle tukea 21 000€.

”Meillä Tarinagolfissa nuorisotoiminta on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi. Vaikka Tarinassa on aina ollut aktiivinen ja laadukas vapaaehtoistoiminta sekä OpetusTarinan kautta toteutettu ammattivalmennus kilparyhmille, ne eivät enää yksi riitä. Toiminnan on kokonaisuutena mentävä entistä enemmän ammattimaiseen suuntaan ja se vaatii myös palkattuja resursseja toiminnan laajempaan kehittämiseen. Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme hankkeellemme Opetus- ja kulttuuriministeriön tukea juuri tähän murrosvaiheeseen, missä sitä kaikkein eniten tarvitaan”, toteaa Tarinagolf ry:n puheenjohtaja Jouni Puranen.

Tarinagolf on Itä-Suomen suurin ja menestynein golfseura. Tarinan jäsenmäärä on tasaisesti kasvanut ja on nyt 2416 jäsentä, joista junioreita on 204. Tarinan edustuspelaajat ovat voittaneet tällä vuosituhannella yhteensä 64 SM-ja EM-mitalia.

Mikko Kauniskangas nuorisopäälliköksi

Toiminnan kehittyminen oikeaan suuntaan lähtee osaavista ohjaajista. Tarina on palkannut maaliskuun alusta käynnistyneeseen hankkeeseen nuorisopäälliköksi Mikko Kauniskankaan.

”Mikkolla on juuri sitä osaamista ja kokemusta, mitä tässä tilanteessa tarvitsemme”, sanoo Tarinagolf ry:n toiminnanjohtaja Osmo Ruuska.

”Mikko on moninkertainen golfin SM-mitalisti. Hän on opiskellut stipendiaattina Yhdysvalloissa ja suorittaa tällä hetkellä liikunnanohjaajan opintoja Vierumäellä. Mikolla on siis kokemusta kovatasoisesta kilpailemisesta, kansainvälisestä golfin koulutuksesta sekä viimeisin tieto suomalaisesta liikunnan ohjauksesta. Mikko pääsee suoraan soveltamaan näitä oppejaan täällä meillä Tarinassa.” Ruuska sanoo.

 

Perheet, koulut ja muut urheiluseurat mukaan

”Golf on koko perheen laji. Kokemuksesta tiedämme, että 93% uusista harrastajista tulee lajin pariin lähipiiristä. Usein juuri jompikumpi vanhemmista tuo perheen muita jäseniä kokeilemaan golfia. Nyt tätä hyväksi havaittua mallia on tarkoitus soveltaa entistä enemmän myös koulussa, kaveripiirissä ja muissa urheilulajeissa.” toteaa nuorisopäällikkö Mikko Kauniskangas.

 

Kakkoslajin kautta mitaleille

”Tarinassa on useita nuoria, jopa SM-mitalisteja, jotka ovat löytäneet tiensä uuden lajin pariin mm. jääkiekosta, jalkapallosta, pesäpallosta ja lentopallosta. Jatkossa tarkoituksenamme on tuoda golfia esille ns. kakkoslajina, joka on erittäin suosittua mm. jääkiekkoilijoiden piirissä.” Mikko Kauniskangas jatkaa.

 

Golf mielletään yleisesti kalliiksi lajiksi

”Golf mielletään usein kalliiksi lajiksi. Se ei pidä paikkaansa”, Kauniskangas toteaa.

”Tarinassa harrasteryhmien maksut ovat jo nyt alle 50€/kk. Esim. ohjattuun golfkerhoon pääsee mukaan jo alle 20 eurolla / kk”, Kauniskangas jatkaa.

 

Uusi nuorisopäällikkö Mikko Kauniskangas on edustanut Suomea myös golfmaajoukkueessa.