Tarinagolf voittoon tasaisessa Ryder Kannussa

Perinteinen Tarinagolfin ja Kareliagolfin välinen seuraottelu, Ryder Kannu, pelattiin sunnuntaina 6.9. Tarinagolfissa. Sää oli raikkaan viileä ja Tarinagolfin viheriöt olivat viritetty upeaan kuntoon. Seurojen kapteenit olivat valinneet joukkueet, jotka koostuivat seuran 22 parhaasta pelaajasta – kahdestatoista miehestä ja kymmenestä naisesta. Pelattiin kaksi kierrosta, yksi aamulla ja yksi iltapäivällä. Pelimuotona oli reikäpeli Tarinan pelaajat vastaan Karelian pelaajat. Aamun kierroksen formaattina oli paripeli greensome ja iltapäivän kierroksella pelattiin mies miestä vastaan.

 

Tarinagolf lähti kisaan vahvalla miehistöllä, johon kuului Petra Ronkainen, Hanna Ahosilta, Suvikki Loimas, Titta Korhonen, Kati Räsänen, Heidi Kiiskinen, Merja Pentikäinen, Una Sutinen, Nina Varis, Janine Jyrkivaara, Tuomas Vaara, Veli-Pekka Niemi, Niko Viklund, Santeri Smahl, Veikko Herola, Kaapo Venäläinen, Jiri Jyrkivaara, Janne Eskola, Janne Koivisto, Anton Seppälä, Jukka Koivisto ja Mikko Kauniskangas. Juniorit Jiri ja Anton tulivat tuuraamaan estyneitä Risto Hämäläistä ja Antti Vossia. Ja tärkeimpänä tietenkin joukkueen kasannut ja huippusuorituksiin motivoinut kapteeni Tero Peltola. Terolla oli apujoukkoina kannustamassa Tarinaa kokenut pelimies ja Teron oma poika, Sampo Peltola.

 

Karelia aloitti aamun paripelit vahvasti ja Tarina vastaavasti lähti hieman hitaasti porteista. Vierasjoukkue oli ollut bussimatkan takia hereillä jo tunteja ennen starttia – ehkä Karelian porukka seisoi hieman virkeämpinä ykköstiillä. Paripelit olivat tiukkoja ja suurin osa niistä venyi aina bermudalle asti. Kovan taistelun jälkeen Tarina koki paripeleissä niukan tappion ja lähti iltapäivän single otteluihin kahden pisteen takaa-ajo asemasta.

 

Iltapäivän paripeleihin Tarinalla riitti siis kirittävää. Joukkueet eivät ehtineet hioa sotasuunnitelmia, koska kierrosten välissä oli sen verran vähän aikaa. Tämä ei kotikenttäetua nauttivaa Tarinan joukkuetta haitannut. Toiselle kierroksella vain yksi asia oli tavoitteena – Kapteeni Teron sanoin ”ei voitto, vaan ylivoimainen voitto”. Tarina jyräsikin alkupään otteluissa ja kun vain kolme ottelua oli enää kentällä, niin Tarina oli kuronut tappioaseman umpeen ja siirtynyt kahden pisteen johtoon. Näissä kolmessa ottelussa ennen viimeistä reikää Karelia johti kahdessa ja Tarina yhdessä. Tilanne oli siis paperilla tasan.

 

Koska viimeisessä, Kauniskankaan ja Elias Pasin, ottelussa puoli pistettä Tarinalle oli jo varma, niin ratkaisevan voittoputin sisään pääsi pistämään edellä pelannut Janne Koivisto, joka upeasti viimeisellä reiällä käänsi ottelunsa tappioasemasta tasapeliin. Tarinagolf nappasi siis pisteen turvin voiton Kareliagolfista vuoden 2021 Ryder Kannussa!! Kapteeni Peltola pääsi nostamaan Kannua jo ensimmäisellä kaudellaan kapteenina.

 

Tarinagolf kiittää Kapteeni Teroa ja edustuspelaajiaan mahtavasta tapahtumasta ja Karelia Golfia jälleen kerran kovasta vastuksesta!