Tarinan pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja toimitusjohtaja Ari Kärki on kuollut

Golfin kauppamies Ari Kärki

Tarinagolf Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Ari Kärki kuoli pitkälliseen sairauteen 13.6. Hän oli syntynyt Kajaanissa 23.12.1949. Isänsä Yrjön perustaman Musiikki Kärki liikkeen ohjaksiin hän joutui tarttumaan jo 17-vuotiaana.

Kirjoittamansa Tarinagolfin historiikin mukaan Ari osallistui elokuussa 1982 RT-veljien kesätapahtumaan, jossa ensimmäistä kertaa golfmailaan tarttuminen koitui kohtaloksi. Ari sai herätyksen ja oli parinkymmenen muun kanssa perustamassa Puijon Golfseuraa joulukuussa 1982. Seuran muutettua Puijolta Siilinjärvelle ja vaihdettua nimensä Tarinagolfiksi, Ari valittiin toimitusjohtajaksi 1988. Hän jäi eläkkeelle 2013. Tunnustuksena Arin työstä Suomen golfliitto nimesi vuonna 2014 Tarinagolfin vuoden golfseuraksi Suomessa.

Ari käynnisti 1990 golkenttien taloudellisen tutkimuksen, joka osaltaan oli alkusysäys golfjohtajien yhdistyksen FGMA:n perustamiseen. Ari toimi yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana.

Arin ansiot Pohjois-Savon golfkulttuurin kehittymisessä ovat kiistattomat. Hänen luomansa kontaktit talousalueen yrityksiin mahdollistavat edelleen pelaamisen kohtuullisin kustannuksin. Arin yrittäjätausta heijastui myös hänen suhtautumisessaan nuoriin yrittäjähenkisiin ihmisiin. OpetusTarinan pro Janne Eskola ja KauppaTarinan Pete Partanen muistelevat lämmöllä Arilta saamaansa tukea yritystensä käynnistämisessä.

Tarinagolf on tuonut Siilinjärvelle 35 työpaikkaa. Parinkymmenen perustajan seurasta on kasvanut Pohjois-Savon suurin – 2500 jäsenen – urheiluseura. Tarinan kahdella 18-reikäisellä kentällä pelattiin viime vuonna yli 54 000 kierrosta. Viime vuosituhannella herrojen höpöharrastuksena pidetystä lajista on kehkeytynyt koko kansan liike.

Liikuntalääketieteilijät ovat todenneet, että peninkulman kävely muutaman kerran viikossa on eritäin terveellistä myös ikääntyville. Tarinan seniorit kävelivät viime vuonna ainakin kolme kertaa maailman ympäri. Tutkimukset osoittavatkin golffareiden elävän muita pitempään. Ari ei valitettavasti itse päässyt nauttimaan tavallista pidemmästä elämästä, mutta oli omalta osaltaan parantamassa Suomen sairaimman maakunnan asukkaiden terveyttä.

Jorma Pylkkänen, Tarinagolfin jäsen nro 1.

Ari siunattiin tänään haudan lepoon Kuopiossa. Osanottomme koko Tarinan puolesta omaisille.