Aitoja tarinoita

Sankarikuvat heijastavat monille golffareille tuttuja hetkiä epätoivosta onnistumiseen.

Viime vuonna lanseerattu Tarinagolfin Sankarikuvat-valokuvakonsepti sai tänä vuonna jatkoa kolmella upealla uudella kuvalla. Valokuvaaja Antti Karppisen teoksiin on taltioitu monille golfin pelaajille tuttuja hetkiä. Niissä näkyvät niin huippupelaajan huono päivä bunkkerissa, kadoksissa olevat pallot kuin onnistumisen hetket kera ystävien tuuletusten. Tarinagolfin sankarikuvat syntyivät tarpeesta kertoa oikeita tarinoita aidoista ihmisistä.

”On tärkeää tuoda golfia esiin samaistuttavasti ja monista eri näkökulmista. Alkuperäinen idea kuviin oli se, että kerrotaan aitoja tarinoita Tarinasta”, kertoo markkinointipäällikkö Raine Siltala markkinointitoimisto Ahooy Creativelta.

Siltala on itsekin innokas golfaaja, joten hänelle oli luontevaa olla mukana ideoimassa tämän vuoden kolmea sankarikuvaa. Lajin pariin houkuttelu alkoi viisi vuotta sitten, kun Siltala kuvasi komediasarjaa golfin maajoukkueelle, jotka luonnollisesti kannustivat häntä lajin pariin. Mutta kuten monella muullakin, myös Siltalalla oli ennakkoluuloja lajia kohtaan, joten maajoukkueen ehdotus sai ehdottoman tyrmäyksen.

”Myöhemmin aika oli kypsä ja laji imaisi mukaansa. Juuri näitä ennakkoluuloja sankarikuvilla halutaan rikkoa. Golfin pariin ja Tarinaan ovat tervetulleita kaikki juuri sellaisena kuin ovat, kertoo Siltala.

Kuvissa hyödynnettiin tuttuja paikkoja, jotka jokainen tarinalainen tietää. ”Ihmiset tunnistavat kuvissa näkyvät paikat, kuten Vanhan Tarinan Bermudan kolmion eli väylät 16, 17 ja 18, sekä Uuden Tarinan punaisen ladon. Nämä paikat ovat tuttuja niin tarinalaisille, kuin ulkopaikkakuntalaisillekin, jotka ovat Tarinan kentillä vierailleet”, kertoo Siltala.

Pysäyttävien kuvien takana ovat markkinointitoimisto Ahooy ja valokuvaaja Antti Karppinen. Ensimmäiset kolme kuvaa suunniteltiin sekä toteutettiin viime vuonna ja tänä vuonna sarja sai jatkoa kolmella uudella kuvalla. Ajatus sankarikuvista syntyi alun perin Ahooyn art directorin Teemu Salosen ja Tarinagolfin Osmo Ruuskan yhteiseltä lounaalta, jonka jälkeen otettiin yhteys Karppiseen, joka innostui myös ideasta ja toteutuksesta. Mukana tekemisessä on ollut myös Ahooyn copy writer Jesse Kettunen, joka loi kuville niitä tukevat tekstit.

Sankarikuvat ovat saamassa jatkoa ja Siltalalla onkin jo ideoita liittyen seuraaviin kuviin. Yksi häntä kiehtovista ajatuksista on se, miten luonto ja eläinmaailma vaikuttavat pelien kulkuun. Myös unelmien golfkuva on vielä toteuttamatta Tarinassa.

”Kyllä unelmien golfkuva varmasti liittyisi hole-in-oneen. Jos sen saisi kokea, vaikka ihan ilman sen taltioitumista kuvaan, niin olisihan se ihan mahtavaa”, nauraa Siltala.

 

Saga Iinatti

Päätoimittaja, Tarinagolffari