Isoja muutoksia kentänhoidossa

Tarinassa pelataan jo Äitienpäivänä!

”Viime kesä osoitti, että golfia voidaan pelata lähes normaalisti myös pandemian keskellä. Tietoomme ei tullut yhtään tartuntaketjua, joka olisi lähtenyt liikkeelle golfkentältä”, toteaa Tarinagolf ry:n puheenjohtaja Jouni Puranen.

”Golf on laji, jossa suojaetäisyyksiä on helppo pitää yllä. Viime kesä osoitti myös, että golfarit osaavat toimia vastuullisesti myös pandemian keskellä. Siitä iso kiitos kaikille!” Puranen jatkaa.

”Nykytekniikka mahdollistaa, että kaikki tarvittavat toimenpiteet ilmoittautumista ja maksamista myöten voidaan toteuttaa turvallisesti. Oli kyse sitten toimista ennen kentälle menoa, kentällä ja sen jälkeen, kaikki on mahdollista järjestää ilman ylimääräisiä kontakteja.” toteaa Jouni Puranen.

”Talvi on ollut suosiollinen. Uskon vahvasti, että kenttämme avataan jo äitienpäivänä.”  kertoo Tarinagolf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Palsola.

 

Tarinassa isoja muutoksia kentänhoidossa

”Päätimme viime kauden jälkeen panostaa kenttien hoitoon ja niiden kunnon parantamiseen. Haimme sen vuoksi apulaiskenttämestaria, mutta saimmekin Pirjon. Pirjo Hotti on kiistatta yksi tämän hetken kovimmista kentänhoidon ammattilaisista.

Kentänhoidon opettajana toimiva Pirjo on kansainvälisesti meritoitunut huippuosaaja. Teimme hänen kanssaan kolmivuotisen sopimuksen, jolla saamme päivittäiseen käyttöön hänen ammattitaitonsa.  Pirjo osallistuu asiantuntijakonsultaation lisäksi täysipäiväisesti kenttien hoitoon ja kehittämiseen.” Palsola kertoo.

”Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että meillä on käytettävissämme joka päivä huippukonsultti, joka paneutuu vain Tarinagolfin kenttien huippukuntoon saattamiseen myös hands on – periaatteella. Käsittääksemme tämä on ainutlaatuinen toimintamalli Suomessa.” Palsola jatkaa.

”Heti kauden alussa tullaan tekemään kaikki, mitä tarvitaan, että kenttämme ovat mahdollisimman nopeasti hyvässä pelikunnossa. Panoksia on lisätty merkittävästi verrattuna viime vuosiin. Käytämme tarvittaessa apuna myös ostopalveluja ja vuokratyövoimaa.” Palsola jatkaa.

 

Maailmallakin meritoitunut Pirjo Hotti tulee vahvistamaan Tarinan kentänhoitotiimiä

Pirjo Hotti on ammatillisen oppilaitoksen opettaja Kajaanista, jolla on golfkentänhoidon kokemusta sekä opettajana, golfkentänhoitajana, golfkenttämestarina kuin luottamustehtävissä eri organisaatioissa niin Suomessa kuin Euroopassa.

Hotti on opettanut ja kouluttanut golfkentänhoitajia ja golfkenttämestareita sekä tutkintoon johtavissa koulutuksissa, että täydennyskoulutuksissa Suomessa ja ulkomailla. Hän on toiminut kenttämestarina mm. Nordcenterissä ja Koskigolfissa. Työn ohella hän on toiminut niin Suomen kuin ja Euroopan golfkentänhoitajien yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

”Olen tuntenut Pirjon jo pitkältä ajalta. Hän on kouluttanut useita Tarinankin kentänhoitajia. Pirjo on rautainen ammattilainen, jonka osaamista arvostetaan ympäri maailman. Hienoa, että Pirjo tulee vahvistamaan tiimiämme.”, toteaa kenttämestari Pasi Sallinen.

”Kaiken tekemisen taustalla on tarjota pelaajille mahdollisimman hyvät pelipinnat ja -alueet. Tiedän että Tarinassa on ollut haastavia aikoja kentän suhteen. Otan haasteen vastaan ja tiedän, että yhdessä Pasin ja hänen tiiminsä kanssa tulemme nostamaan kentän vaihe kerrallaan aivan uudelle tasolle. Se ei tapahdu käden käänteessä, mutta suunnitelmat on jo tulevaa kautta varten tehty ja odotan innolla, että pääsemme niitä toteuttamaan. Parasta on tietysti se, että pääsen kentänhoidon käytännön töihin mukaan Pasin ja kentänhoidon tiimin kanssa.” Pirjo Hotti päättää.

 

Suomessa ja Savossa on menossa golfbuumi

”Viime kesänä sekä Tarinassa pelattiin kaikkien aikojen ennätysmäärä golfkierroksia 52 458 (+4%). Koko Suomessa ylitettiin ensimmäisen kerran neljän miljoonan kierroksen raja (4 127 226 kierrosta).” toteaa Tarinagolfin toimitusjohtaja Osmo Ruuska, joka on myös Itä-Suomen edustajana Suomen golfliiton hallituksessa.

”Golfissa on meneillään voimakas trendi, joka yllätti positiivisesti kaikki alan toimijat. Jäsenmääräennätyksiä rikottiin kaikkialla Suomessa (yht. 148 190 +6%), niin täällä meillä, kun pienimmilläkin golfkentillä.

Näin talvella suosion kasvu on näkynyt erityisesti simulaattoreiden varauskirjoissa, mutta jopa välinemyynnissä. Uusia välinesarjoja menisi enemmän kuin niitä ehditään toimittamaan. Asiakkaamme haluavat panostaa rakkaaseen harrastukseen.” Ruuska jatkaa.