Poikkeusolot Suomessa jatkuvat – voidaanko golfia pelata?

Golftoimialan yhteinen tiedote COVID-19 (29.3.2021)

Poikkeusolot Suomessa jatkuvat edelleen. Suomen hallituksen asettamat rajoitustoimet koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi jatkuvat. Golfkauden alun lähestyessä golfin toimialajärjestöt (FGMA, PGA, SGK ja SGL) seuraavat yhdessä tulevia päätöksiä, ohjeistuksia ja suosituksia, jotka mahdollisesti vaikuttavat golfin pelaamiseen.

Tarina avataan näillä näkymin Äitienpäiväviikonloppuna.

Voiko golfia pelata?

Golf on terveysturvallista ulkoilua, jossa on helppo säilyttää turvaetäisyydet. Viime kaudella käyttöön otetut toimintatavat ja erilaiset digitaaliset sovellukset mahdollistavat toiminnan ylläpitämisen ilman kohtaamisia ja suurten joukkojen kokoontumisia.

Lähtökohtaisesti golfkentän auki pitäminen on mahdollista, ottaen huomioon kaikki viranomaisten antamat rajoitukset, määräykset ja ohjeet. Myös kunnan viranomaisten antamat paikalliset ohjeet, suositukset ja määräykset voivat vaihdella. Golfyhteisöjen ja golfareiden tulee seurata THL:n, oman alueen AVI:n sekä oman asuinkunnan ja golfkentän sijaintikunnan rajoituksia, määräyksiä ja ohjeita.

Golfaaminen on mahdollista, jos turvallisuus voidaan kulloisissakin olosuhteissa varmistaa turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla sekä mahdollisissa kohtaamistilanteissa. Viime kaudella syntyneitä turvalliseen pelaamiseen liittyviä hyviä käytänteitä kannattaa jatkaa.

Tarinagolf ja Suomigolfin toimialajärjestöt FGMA, PGA, SGK ja golfliitto

Lue lisää mm. Juha Korhosen kommentteja aiheeseen GoGolfin sivuilta.