Tarina pudonnut kenttärankingissa

Golflehden kenttäranking laittaa vuosittain kentät paremmuusjärjestykseen. Tarina kuuluu 138 kentän joukossa kenttien keskikastiin. Vanha Tarina oli sijalla 50 (79,29 pistettä, jossa pudotusta -2,85) ja Uusi Tarina 68 (77,97 pistettä, jossa pudotusta -3,37).

Vanhan Tarinan kuivuus mietityttää

Vanhan Tarinan osalta etenkin alkukesän kuivuus näkyy kenttäkyselyn vastauksissa. Sama, pumppuongelmista johtunut, kuivuusongelma heijastui myös Uuden Tarinan vastauksissa. Molempien kenttien pumput on nyt korjattu, joten tulevaan kauteen lähdemme tältä osin luottavaisena.

Uuden Tarinan ruuhkaisuus laski asiakastyytyväisyyttä

Uuden Tarinan osalta asiakkaat näkivät kentän ruuhkaisuuden haasteellisena, joka ei sinänsä yllätä ennätyksellisen yli 50 000 kierroksen golfkesän jälkeen. Ruuhkaisuuden haaste näkyy erityisesti lähtöaikojen saatavuudessa. Sen sijaan pelinopeus saa jopa kiitosta, sillä täydelläkin kentällä on kenttävalvojien kanssa tehdyn aikatarkkailun mukaan kierrosajat ovat pysyneet pääosin 4,5 tunnin molemmin puolin.

Kunto ratkaisee

Kenttärankingissa suurin vaikutus menestykseen on kentän kunnolla. Golfkenttien keskimääräinen kunto Suomessa on parantunut kahdessa vuodessa 0,13 pistettä 7,60:stä 7,73:een. Vanha Tarina sai 7,91 pistettä ja Uusi Tarina 8,03. Tarina sijoittuu arvioissa siis hieman keskikastin yläpuolelle.

Miten Tarina nousee lähemmäksi kärkeä?

Golflehden mukaan laajan kenttäremontin läpikäyneet kentät ovat parantaneet sijoitustaan tehokkaimmin. Tarinassa pelataan vuosittain 50 000 kierrosta, joka kuluttaa kenttää huomattavasti enemmän kuin monilla muilla kentillä. Liian pienet tiiauspaikat eivät ehdi toipumaan jne. Suuri kierrosmäärä juontaa juurensa siihen, että Tarinassa on paljon aktiivisia, jopa yli 100 kierrosta pelaavia pelaajia.

Tarinan molemmat kentät ovat jo reilut 20 vuotta vanhoja ja vaatisivat selkeästi nykyistä laajempia perusparannuksia. Tiiauspaikat, greenit, kuten myös monet väylät vaatisivat uudistuksia, joissa kasvukerrosta myöten kaikki olisi vaihdettava. Vuosien mittaan investointivelkaa on kertynyt reilun 1,5 miljoonan euron edestä.

Miksi Tarina ei investoi ja uudista enemmän?

Pelaamisesta saatava tuotto ja nykyinen lainakanta eivät mahdollista nykyistä suurempia kenttäinvestointeja. Tarinan 36 reikäisellä kentällä pelaamisesta saatava tulo vastaa periaatteessa vain 27 väyläisen kentän ylläpitoon ja investointeihin tarvittavaa tuottoa. Tämä johtuu siitä, että Tarinassa ei ole vastikepakkoa ja vuosittainen vastikemäärä (1030 kpl) on vain hiukan suurempi, kuin 18 reikäisellä kentällä keskimäärin (700 kpl) ja huomattavasti pienempi, kuin kahden täysmittaisen (36 reikää) kentän golfyhteisössä keskimäärin (1400 kpl). Tarinassa ei voida myöskään käyttää rahoitusvastiketta investointien rahoittamiseen. Investointien lisäksi joudumme pitämään kenttää yllä keskimääräistä pienemmällä henkilömäärällä.

Lisää asiakkaita – lisää uudistuksia

Taloustilanteen vahvistamiseksi Tarina panostaa jatkossa entistä enemmän markkinointiin ja uusasiakashankintaan. Tulemme näkymään entistä enemmän messuilla, yritysten TYHY-toiminnoissa jne. markkinoimassa ja tarjoamassa palvelujamme.

Uusista asiakkaista 93% tulee kaveripiiristä, mitä jos itse kukin laittaisimme kortemme kekoon ja tuomme ensi kesänä yhden uuden kaverin pelaamaan Tarinaan? Näin varmistamme kaikki yhdessä sen, että Tarina kykenee uudistumaan ja pitämään kaksi hienoa kenttäämme kunnossa myös tulevaisuudessa.

Katso lisää: https://golfpiste.com/kenttaranking/

Terveisin Osmo Ruuska, toimitusjohtaja

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.