Miltä kevät näyttää Tarinassa – avataanko range ja kentät Koronaviruksesta huolimatta ?

Puhelin soi toimistossa nyt tiuhaan tahtiin, kun asiakkamme kyselevät pelioikeuksia ja tilannetietoa.

Me Tarinassa uskomme, että COVID-19-viruksen aiheuttama tilanne kääntyy vielä kaikkien meidän golfareiden eduksi. Jos sisäliikuntaa ei voida harrastaa, luonnossa liikkuminen hienon lajin parissa saattaa olla monelle juuri se tarvittava henkireikä – myös sille kaverillesi, joka ei vielä ole mukana..

Etelä-Suomessa pelataan

Monet Etelä-Suomen kentät ovat jo auki ja pelaajia riittää. Me Tarinassa tulemme tekemään kaikkemme, että kausi päästään aloittamaan täälläkin lähes normaalisti – kenties etuajassa.

Golf on ulkona tapahtuvaa liikuntaa, jossa lähikontakti voidaan helposti välttää, samoin kuin samoihin pintoihin koskettaminen. Seuraavat koko golftoimialaa koskevat ohjeet on tehty juuri tätä silmällä pitäen.

 

COVID-19-viruksen leviämisen estämiseksi tehtävät toimenpiteet Tarinagolfissa
Ajanvaraus ja maksaminen:
 • pelimaksu on mahdollista maksaa ilman henkilöiden välistä kosketusta, joko etä-, ennakko- tai mobiilimaksuna
 • ajanvaraus ja kuittaus kentälle voidaan tehdä joko mobiilisti tai ”vinkkaamalla caddiemasterille”. Alkuvaiheessa kuittauskoneita ei oteta käyttöön.
Kentäällä:
 • lähtöryhmien kokoa saatetaan rajoittaa samaan tapaan kuin laskettelukeskusten hisseissä ts. samassa taloudessa pelaavat voivat pelata täydessä ryhmässä, muutoin ryhmää saatetaan pienentää
 • haravat jäävät pois bunkkereista
 • samoin pallopesurit ja roskakorit
 • lipputanko pidetään aina reiässä. Saattaa olla, että kupit jopa jätetään hiukan koholle siten, että palloa ei tarvitse kaivaa reiästä. Tähän haemme vielä kokemuksia Etelä-Suomen kentiltä.
 • emme tarjoa vuokramailoja pelaajien käyttöön
Klubiravintola:
 • klubitalo ja ravintola on käytössämme siinä tapauksessa, että muutkin Savon alueen ravintolat ovat toiminnassa. Kioskien toiminnasta päätetään vielä erikseen.
 • huolehdimme, että käsidesiä on tarjolla riittävästi ja mahdollisimman monessa paikassa

KauppaTarina:

 • Kauppatarina avataan normaalisti
 • sisään kerralla päästettävää asiakasmäärää tullaan rajoittamaan

Golfkoulut:

 • Tutustumisillat ja alkeiskurssit pyritään tilanteen mukaan aloittamaan normaalisti
 • Myös näissä lopullinen linjaus mm. osallistujamäärät jne. rajataan viranomaisten vaatimusten ja ohjeiden mukaan

Joko pääsee lyömään?

 • Range ei ole vielä ”virallisesti” auki, mutta itsekeräysperiaatteella sinne pääsee jo lyömään palloa
 • Muistetaan tässäkin, että säilytetään riittävä turvaetäisyys sekä matoilla, että palloja kerätessä
 • Lisäksi suosittelemme hanskojen käyttöä

Millaisella aikataululla edetään, päästäänkö rangea ja kenttää avaamaan – katso lisää oheisesta videosta…

Miksi golf voi vielä jatkua?

Miksi avien määräys kieltää yli 10 henkilön julkiset kokoontumiset ei koske kauppojen, kauppakeskusten, ravintoloiden, laskettelukeskusten ja muiden vastaavien tahojen normaalia toimintaa?

Laissa tarkoitetun yleisötilaisuuden määritelmä ei täyty esimerkiksi ravintolatoiminnassa tai yksilöllisten palvelujen tarjonnassa (esimerkiksi kampaamo- ja parturitoiminta, muut yksilölliset hyvinvointipalvelut, fysioterapia, hieronta). Toki näissäkin toiminnossa on perusteltua, että palveluntarjoaja ottaa poikkeusolot ja hallituksen suositukset huomioon ja pyrkii esimerkiksi väljentämään asiakkaiden etäisyyksiä.

Ravintoloissa, yökerhoissa, kahviloissa ja muissa vastaavissa tiloissa ei kuitenkaan saa järjestää yli 10 hengen yleisötilaisuuksia, kuten kilpailuja.

Laki ei velvoita sulkemaan kauppakeskuksia, asemarakennuksia ja vastaavia yleisön käytössä olevia tiloja. Myös laskettelukeskukset ovat tällaisia tiloja. Näidenkin osalta on erittäin suositeltavaa, että asiakkaat itse ottavat poikkeusolot ja hallituksen suositukset huomioon. Kyseessä on kokoontumisrajoitus, ei liikkumiskielto.

Hallituksen linjausta ei ole tarkoitettu rajoittamaan yritystoimintaa tai estämään asiakkaiden palvelemista. Tarvittaessa palveluntarjoajan on perusteltua muuttaa toimintatapojaan ja pyrkiä palvelemaan ihmisiä yksilöllisemmin tai pienempinä ryhminä.

Lopuksi

Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä yhdessä muiden golftoimijoiden kanssa. Mahdollisista uusista linjauksista ja muutoksista viestimme heti, kun on uutta kerrottavaa.

Kentällä kauden valmistelut jatkuvat normaalisti.

 

Terveisin

Osmo Ruuska, toimitusjohtaja

Tarinagolf

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.